Vesti

FDB i Matematička gimnazija: Sajber bezbednost

Saradnja Matematičke gimnazije i Fakulteta za diplomatiju i bezbednost započela je prvim u nizu planiranih edukativbnih susreta učenika i vrhunskih eksperata u oblasti Informacionih tehnologija. Cilj predavanja je upoznavanje učenika sa temama koje su od suštinskog značaja za neposerdnu budućnost, kao što su SAJBER BEZBEDNOST, GEJMING – SIMULIRANJE STVARNOG SVETA, FINANSIJE – ANALITIKA I PREDVIĐANJE, MOBILNE I VEB APLIKACIJE, VEŠTAČKA INTELIGENCIJA, INTERNET STVARI (IOT), AUTONOMNA VOZILA I DRONOVI, BLOCKCHAIN.
Predavanja na temu SAJBER BEZBEDNOST održano je 14.03. 2024. u 14h u prepunoj Svečanoj sali Matematičke gimnazije. Obuhvaćene su sledeće teme:
• Pravni aspekti visokotehnološkog kriminala
• Vrste visokotehnološkog kriminala i njihov uticaj danas
• Pretnje, trendovi i alati visokotehnološkog kriminala i kako odgovoriti na savremene izazove
• Podizanje svesti o prisutnosti visokotehnološkog kriminala
Na ove i druge teme kroz primere iz realne prakse u ovoj oblasti govorio je gospodin Saša Živanović, bivši načelnik Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala MUP-a Srbije i predsednik Instituta za bezbednost i menadžment.
Ovo, prvo u nizu predavanja uglednih eksperata na temu Informacionih tehnologija, omogućio je FDB Departman za primenjeno softversko inženjerstvo i informacione tehnologije.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom