Vesti

Amit Levin, Binance, na FDB-u: Kripto valute – izazovi i prilike iz perspektive poštovanja zakona

Na Fakultetu za diplomatiju i bezbednost je 01.04.2024. godine održano je predavanje gospodina Amita Levina, pod nazivom „Kripto valute – izazovi i prilike iz perspektive poštovanja zakona”, koje je predstavljalo značajan doprinos razumevanju kompleksnih tema digitalnih valuta u kontekstu pravnog okvira. Levinova ekspertiza u oblasti finansijske regulative, zajedno sa njegovim dubokim razumevanjem tehnoloških inovacija, omogućila je studentima i profesorima da istraže kako se kripto valute uklapaju u postojeće zakonske propise, kao i koje izazove i prilike one donose u sferi finansijske regulative.

 

Pre samog predavanja, Amit Levin je imao priliku da se susretne sa dekanom fakulteta prof. dr Radojicom Lazićem, što je predstavljalo važan korak u uspostavljanju saradnje između stručnjaka iz prakse i akademske zajednice. Tokom ovog susreta, gospodin Levin je imao priliku da se upozna sa prostorijama fakulteta, kao i sa ostalim entitetima koji čine akademsku zajednicu, čime je dodatno ojačana veza između teorije i prakse u oblasti diplomatije i bezbednosti.

 

Кroz svoje predavanje, g. Levin je istakao kako kripto valute, iako predstavljaju inovativan oblik finansijskih transakcija, takođe izazivaju brojna pitanja u vezi sa poštovanjem zakona, posebno u pogledu regulative u borbi protiv pranja novca i finansiranja terorizma. Analizirajući aktuelne zakonske okvire širom sveta, g. Levin je pružio uvid u različite pristupe regulaciji kripto valute, ističući potrebu za holističkim pristupom koji balansira inovaciju i zaštitu korisnika.

 

Кroz interaktivnu diskusiju sa studentima i profesorima, g. Levin je podstakao razmišljanje o tome kako pravilno integrisati kripto valutu u postojeći finansijski sistem, naglašavajući važnost saradnje između regulatornih tela, industrije i akademske zajednice kako bi se obezbedila transparentnost i stabilnost tržišta. Njagovo predavanje nije samo osvetlilo aktuelne izazove, već je takođe otvorilo put ka identifikaciji novih prilika koje kripto valute pružaju u oblasti finansija i diplomatije.

 

U celini, samo predavanje koje je odžano na Fakultetu za diplomatiju i bezbednost predstavljalo je dragocen doprinos u razumevanju složenih pitanja koja proističu iz susreta tehnoloških inovacija i pravnih propisa, naglašavajući važnost interdisciplinarnog pristupa u rešavanju izazova savremenog finansijskog sistema.

 

Želimo izraziti svoju zahvalnost gospodinu Amitu Levinu na njegovoj predanosti i vremenu koje je posvetio našim studentima.

 

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom